måndag 12 maj 2008

Leva på Daytrading

Hittade en blogg av en kille som bl.a håller på med daytrading, ekonomisajten.com. Kul att se att det går att inbringa en ganska bra inkomst bara genom några väl valda aktieaffärer per dag.

Strategin innefattar bl.a handel med Ericsson B -aktier i 4-12 poster om 1000 st vardera, en ungefärligt köpeskilling på mellan 60- och 180 000 per affär. För en vinst på 1500 kr behöver du en procentuell ökning på mellan 0,83 och 2,5%, beroende på hur mycket du går in med. Courtage ej inräknat.

En vanlig strategi är att handla med "korta positioner", dvs man behåller sällan aktierna mer än max någon dag, ofta bara någon timme.

Man aktiverar en "Stop Loss" - (hindra förlust) en automatisk säljfunktion som övervakar kursen och säljer när en viss nivå har nåtts, för att förhindra stora förluster vid kraftig nedgång. Vanligast är -2%.

Man kan även välja att aktivera automatisk försäljning vid en viss uppgång, för att snabbt säkra sin önskade vinst. Ekonomisajtens kreatör säljer vid 4%, eller "då orderdjupet har en moderat övervikt för säljsidan". (fler vill sälja än köpa = kursen troligen på väg ner:)

Om du gör en förlustaffär på 2% har du tappat 3600 vid 180000 satsade kosingar. Det gäller att veta vad man ger sig in i...

Inga kommentarer: